Sposób przygotowania:
Sałatka z kalafiora
Kalfior opłukać, zetrzeć na tarce, osolić i zostawić na 2 godzinki. Ziarna słoneczki prażyć na patelni(bez tłuszczu) do uzyskania słotego koloru (na wolnym ogniu około 7 minut). Odcisnąc wodę z kalafiora, dodać ziarna, pokrojony drobno koperek, majonez do sklejenia. Sałatka pyszna, na wielu parapetówkach ją serwowałam i nikt nie mógł zgadnąć składników, a wszystkim bardzo smakowała
albertynka
tak czesto sie przeprowadzalas?;)
rhorna
przeprowdzałam się kilka razy , ostatnio rok temu , parapetówki robiłam kilkanaście razy (to rodzinka, to sąsiedzi, znajomi z pracy itd....)
Jeszcze i tak kolka osób nie zdążyło dotrzeć.
Daj znać jak zrobisz , czy smakowała( uważaj żeby nie spalić słonecznika bo jest potem gorzki)