Sposób przygotowania:
Sałatka z kalafiorem
Warzywa myjemy, kalafiora dzielimy na różyczki, z fasolki ucinamy końce kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy na półmiękko.
Paprykę kroimy w kostkę, ogórki ze skórką na plasterki, cebulę w piórka. Marchewkę oczyszczamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Warzywa mieszamy razem. Składniki zalewy mieszamy zalewamy warzywa i odstawiamy na 4-5 h.
Po tym czasie sałatkę przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 minut.
Odstawiamy do góry dnem do ostygnięcia.
Paprykę kroimy w kostkę, ogórki ze skórką na plasterki, cebulę w piórka. Marchewkę oczyszczamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Warzywa mieszamy razem. Składniki zalewy mieszamy zalewamy warzywa i odstawiamy na 4-5 h.
Po tym czasie sałatkę przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 minut.
Odstawiamy do góry dnem do ostygnięcia.