Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z cukinią
Ziemniaki obieramy i dokładnie myjemy. Cukinię myjemy, osuszamy i pozbawiamy końcówek.
Cukinię ścieramy na tarce o małych oczkach, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy do puszczenia soku.
W tym czasie ma tarce o małych oczkach ścieramy do miski ziemniaki. Dodajemy do nich odciśniętą z nadmiary soku cukinię, jajko, przyprawy oraz mąkę. Całość dokładnie mieszamy.
Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
Od razu podajemy.
Cukinię ścieramy na tarce o małych oczkach, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy do puszczenia soku.
W tym czasie ma tarce o małych oczkach ścieramy do miski ziemniaki. Dodajemy do nich odciśniętą z nadmiary soku cukinię, jajko, przyprawy oraz mąkę. Całość dokładnie mieszamy.
Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
Od razu podajemy.
Magdalena88
Jagodowa