Sposób przygotowania:
Sałatka z kalarepą.
Kalarepę opłukać i obrać ze skórki,po czym zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Po otarciu wycisnąć z nadmiaru soku.Marchew opłukać, obrać ze skórki, i również zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Nie odciskać.Paprykę wg.gustu można pokroić w drobną kosteczkę lub w drobne paseczki 1,5cm.Jajka ugotować na twardo,wystudzić,obrać,pokroić w kostkę.Z kukurydzy odlać zalewę.Wszystko przełożyć da naczynia w którym będziemy mieszać sałatkę.Dodać majonez.Doprawić do smaku solą,pieprzem i odrobiną chili.Sałatka powinna być o smaku lekko ostrym.Można schłodzić w lodówce lub spożywać bezpośrednio po sporządzeniu.Może być użyta jako dodatek do drugiego dania,z ziemniakami i sosem pieczeniowym. Smacznego.
elzbieta8960
Jojo
amadeo
elzbieta8960
amadeo
Z pewnością ma Pani rację,oglądając programy kulinarne można się przekonać co jedzą Chińczycy i w ogóle cała wschodnia Azja.Niektórych rzeczy my Polacy nawet nie przytknęlibyśmy sobie do nosa,a co dopiero włożyć w usta.Co do kalarepy to też chyba racja,ponieważ to była odmiana holenderska,a oni tam na pewno kombinują z genami.
Pozdrawiam.