Sposób przygotowania:
Sałatka z kapusty pekińskiej
Na patelni roztopić margarynę, dodać pokrojony w kostkę filet, odrobinę posolić i chwilę podsmażyć. Pod koniec smażenia kucharka i jeszcze chwilę podsmażyć aż filet będzie miękki.
Odstawić do wystygnięcia. Kapustę pokroić, włożyć do miski. Następnie w grubą kostkę pokroić pomidory i ogórki dodać do kapusty oraz odsączoną z wody kukurydzę.
Wszystko dokładnie wymieszać, dodać usmażony filet, doprawić solą i pieprzem do smaku. Majonez połączyć razem z jogurtem, wlać do sałatki i delikatnie wymieszać.
Odstawić do wystygnięcia. Kapustę pokroić, włożyć do miski. Następnie w grubą kostkę pokroić pomidory i ogórki dodać do kapusty oraz odsączoną z wody kukurydzę.
Wszystko dokładnie wymieszać, dodać usmażony filet, doprawić solą i pieprzem do smaku. Majonez połączyć razem z jogurtem, wlać do sałatki i delikatnie wymieszać.