Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszą jaglaną, kurczakiem i porem
Oczyszczone mięso kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy przez kilka minut na rozgrzanym oleju.
Kaszę jaglaną wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy przez około 15 minut. Odcedzamy, wrzucamy do sporej miski.
Pora myjemy, osuszamy, kroimy w półplasterki i dodajemy do kaszy.
Dodajemy również pokrojonego na mniejsze kawałki kurczaka, paprykę konserwową pokrojoną w kostkę oraz oliwki pokrojone na połówki.
Mieszamy dokładnie oliwę z sosem sałatkowym i polewamy nim sałatkę. Doprawiamy do smaku pieprzem.
Kaszę jaglaną wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy przez około 15 minut. Odcedzamy, wrzucamy do sporej miski.
Pora myjemy, osuszamy, kroimy w półplasterki i dodajemy do kaszy.
Dodajemy również pokrojonego na mniejsze kawałki kurczaka, paprykę konserwową pokrojoną w kostkę oraz oliwki pokrojone na połówki.
Mieszamy dokładnie oliwę z sosem sałatkowym i polewamy nim sałatkę. Doprawiamy do smaku pieprzem.