Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym i koprem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka jarzynowa w nieco lżejszej wersji, w której większość majonezu została zastąpiona jogurtem naturalnym.

Sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym i koprem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym i koprem

 

  • ziemniaki 3 szt
  • seler korzeniowy 1/4 dużej szt
  • pietruszka 2 szt
  • marchew 4-5 szt
  • jabłko 1 szt
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • jajko 3-4 szt
  • jogurt naturalny 200 gram
  • majonez 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • zielone pomidory 150 gram (konserwowe)
  • koperek świeży 1 duży pęczek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym i koprem
Umyte warzywa wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez około 20 minut, licząc od momentu zagotowania się wody.

Przestudzone warzywa obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę.

Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, groszek odsączamy z zalewy. 

Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy zielone pomidory pokrojone w kostkę.

Dodajemy jogurt, musztardę oraz majonez i dokładnie mieszamy.

Dodajemy posiekany koperek, doprawiamy sałatkę do smaku pieprzem i solą.
Sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym i koprem
Umyte warzywa wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez około 20 minut, licząc od momentu zagotowania się wody.
Sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym i koprem
Przestudzone warzywa obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę.
Sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym i koprem
Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy zielone pomidory pokrojone w kostkę.
Sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym i koprem
Dodajemy jogurt, musztardę oraz majonez i dokładnie mieszamy.