Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym i koprem
Umyte warzywa wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez około 20 minut, licząc od momentu zagotowania się wody.
Przestudzone warzywa obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę.
Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, groszek odsączamy z zalewy.
Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy zielone pomidory pokrojone w kostkę.
Dodajemy jogurt, musztardę oraz majonez i dokładnie mieszamy.
Dodajemy posiekany koperek, doprawiamy sałatkę do smaku pieprzem i solą.
Przestudzone warzywa obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę.
Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, groszek odsączamy z zalewy.
Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy zielone pomidory pokrojone w kostkę.
Dodajemy jogurt, musztardę oraz majonez i dokładnie mieszamy.
Dodajemy posiekany koperek, doprawiamy sałatkę do smaku pieprzem i solą.