Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i jajkiem
Kaszę jaglaną gotujemy al dente w osolonej wodzie. Przekładamy do dużej miski. Dodajemy odsączony z zalewy groszek oraz tuńczyka.
Jajka gotujemy na twardo, kroimy na duże kawałki i dodajemy do reszty składników. Ogórki kroimy w grubą kostkę.
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. mieszamy. Dodajemy sos sałatkowy do oliwy z oliwek, dokładnie mieszamy i łączymy z sałatką.
Przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Jajka gotujemy na twardo, kroimy na duże kawałki i dodajemy do reszty składników. Ogórki kroimy w grubą kostkę.
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. mieszamy. Dodajemy sos sałatkowy do oliwy z oliwek, dokładnie mieszamy i łączymy z sałatką.
Przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.