Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i ogórkiem

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Niezwykle pyszna sałatka. Prosta i szybka w wykonaniu. Idealna na kolację czy poczęstunek dla gości. Najlepiej smakuje podana ze świeżym domowych chlebem. Polecam podawać dobrze schłodzoną i gdy składniki ,,przegryzą się''. Porcja dla około 6 osób.

Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i ogórkiem

Składniki:

Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i ogórkiem

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy jaglanej ( łącznie 20 dag )
  • pół puszki kukurydzy
  • 1 puszka tuńczyka w oleju w kawałkach
  • 3 średnie ogórki konserwowe
  • 2 łyżki płaskie majonezu
  • 3 łyżki kopiaste jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 2 łyżeczki musztardy stołowej
  • 1/4 kostki sera sałatkowego półtłustego
  • pieprz czarny mielony do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i ogórkiem
1. Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy.

2. Tuńczyka i kukurydzę odsączmy dokładnie z zalewy. Ogórki i ser sałatkowy kroimy w kostkę.

3. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, jogurtem i musztardą, przyprawiamy do smaku pieprzem czarnym mielonym.

4. Sałatkę wkładamy do lodówki do schłodzenia i żeby składniki ,,przegryzły się''.

5. Gotową podajemy. Smacznego życzę.