lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Tatar wołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tatar wołowy to jedna z głównych przystawek na przyjęciach. U mnie jednak często się go je tak po prostu na kolacje.

Tatar wołowy

Składniki:

Tatar wołowy

 

Sposób przygotowania:

Tatar wołowy
Mięso wołowe z polędwicy zmielić w maszynce. Dodać do niego 1 żółtko, 2 łyżki oleju, kilka kropel magi, sól i pieprz. Tatar dobrze wymieszać ręka. Formułować kulki i ułożyć  na półmiski. Cebulę i ogórka kiszonego pokroić w drobną kostkę i ułożyć obok tatara na półmiska. Przed podaniem schłodzić w lodówce.