Sposób przygotowania:
Kolorowe frytki z dipem z awokado
1. Warzywa obrałam, umyłam i pokroiłam w dość długie słupki. Włożyłam do miski i wlałam oliwę i przyprawiłam sola, pieprzem i przyprawą włoską. Delikatnie wymieszałam frytki z przyprawami.
2. Rozgrzałam piekarnik do temperatury 200 stopni, duża blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia i przesypałam na nią frytki. Piekłam 30 minut, po czym obróciłam frytki i dopiekłam jeszcze przez 15 minut.
3. W tym czasie zmiksowałam awokado ząbkiem czosnku i natka pietruszki, doprawiłam solą i kilkoma kroplami cytryny,
4. Frytki podałam z dipem.
2. Rozgrzałam piekarnik do temperatury 200 stopni, duża blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia i przesypałam na nią frytki. Piekłam 30 minut, po czym obróciłam frytki i dopiekłam jeszcze przez 15 minut.
3. W tym czasie zmiksowałam awokado ząbkiem czosnku i natka pietruszki, doprawiłam solą i kilkoma kroplami cytryny,
4. Frytki podałam z dipem.
zbysiowa
ciasteczka
Czekoladka 2