Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszy gryczanej, buraczków i fety
Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przełożyć do wystygnięcia. Buraki ugotować, po ugotowaniu odcedzić, przestudzić i obrać. Buraki pokroić na mniejsze kawałki, w kostkę. Przełożyć kaszę i pokrojone buraki do miski. Natkę pietruszki posiekać i również dodać do miski. Do wszystkich składników dodać przeciśnięty przez praskę czosnek (lub rozdrobniony innym sposobem).
Do sałatki dodać olej (można użyć oliwy) oraz pieprz. Wszystko wymieszać. Na wierzch sałatki ułożyć rozdrobnioną fetę. Jeść najlepiej po wymieszaniu.
Z uwagi na fetę już nie dodawałam do sałatki soli, ale jeśli ktoś potrzebuje to można posolić wedle uznania.
Do sałatki dodać olej (można użyć oliwy) oraz pieprz. Wszystko wymieszać. Na wierzch sałatki ułożyć rozdrobnioną fetę. Jeść najlepiej po wymieszaniu.
Z uwagi na fetę już nie dodawałam do sałatki soli, ale jeśli ktoś potrzebuje to można posolić wedle uznania.