Sposób przygotowania:
Sałatka z koperkiem i łososiem
Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Pomidory ponacinać na krzyż, sparzyć wrzątkiem, odstawić na kilka minut, następnie krótko przelać zimną wodą, zdjąć skórkę. Miąższ podzielić na ćwiartki, pokroić w kosteczkę.
Rosół wymieszać z chrzanem, solą i pieprzem.
Makaron odcedzić, osaczyć na sitku, wymieszać z pomidorami i rosołem.
Łososia pokroić w paseczki. Koperek opłukać, osuszyć, grubo posiekać. Przełożyć z łososiem do makaronu, dodać sos jogurtowy; wszystko ostrożnie wymieszać.
Pomidory ponacinać na krzyż, sparzyć wrzątkiem, odstawić na kilka minut, następnie krótko przelać zimną wodą, zdjąć skórkę. Miąższ podzielić na ćwiartki, pokroić w kosteczkę.
Rosół wymieszać z chrzanem, solą i pieprzem.
Makaron odcedzić, osaczyć na sitku, wymieszać z pomidorami i rosołem.
Łososia pokroić w paseczki. Koperek opłukać, osuszyć, grubo posiekać. Przełożyć z łososiem do makaronu, dodać sos jogurtowy; wszystko ostrożnie wymieszać.