Sposób przygotowania:
Sałatka z fenkułem i tuńczykiem w pieczarce
Winegret: W małym słoiczku umieszczamy oliwę z oliwek, ocet, wodę, cukier, sól i czarny pieprz. Dobrze wstrząsamy słoikiem do połączenia składników.
Pieczarkę myjemy, osuszamy i przyprawiamy spora ilością świeżo mielonego czarnego pieprzu oraz solą. Smażymy w całości z obu stron na patelni z odrobiną oleju.
Na tej samej patelni smażymy kilka minut pokrojony w plasterki fenkuł i talarki czerwonej cebuli. W razie potrzeby dodajemy nieco oleju.
Doprawiamy sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Na talerzu układamy pieczarkę i wypełniamy ja podsmażonym fenkułem z cebulką.
Dodajemy odsączonego tuńczyka. Serwujemy z mieszanką kolorowych sałat skropione winegretem.
Pieczarkę myjemy, osuszamy i przyprawiamy spora ilością świeżo mielonego czarnego pieprzu oraz solą. Smażymy w całości z obu stron na patelni z odrobiną oleju.
Na tej samej patelni smażymy kilka minut pokrojony w plasterki fenkuł i talarki czerwonej cebuli. W razie potrzeby dodajemy nieco oleju.
Doprawiamy sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Na talerzu układamy pieczarkę i wypełniamy ja podsmażonym fenkułem z cebulką.
Dodajemy odsączonego tuńczyka. Serwujemy z mieszanką kolorowych sałat skropione winegretem.