Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską
Mięso dokładnie myjemy i kroimy w grubą kostkę. Posypujemy przyprawą do kurczaka. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy około 5-6 minut.
Następnie wyjmujemy na ręcznik papierowy. Gdy przestygnie, można pokroić mięso na mniejsze kawałki. Kapustę pekińską oczyszczamy i szatkujemy. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Ogórki, cebulę oraz paprykę kroimy w kostkę. Łączymy wszystkie składniki,przyprawiamy pieprzem i solą.
Dodajemy majonez i mieszamy.
Następnie wyjmujemy na ręcznik papierowy. Gdy przestygnie, można pokroić mięso na mniejsze kawałki. Kapustę pekińską oczyszczamy i szatkujemy. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Ogórki, cebulę oraz paprykę kroimy w kostkę. Łączymy wszystkie składniki,przyprawiamy pieprzem i solą.
Dodajemy majonez i mieszamy.