Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i szpinakiem
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę oprósz solą, papryką w proszku i ziołami prowansalskimi wrzuć na rozgrzany olej i smaż do zarumienienia. Pieczarki oczyść i pokrój w ćwiartki (ja obieram je ze skórki). Usmażonego kurczaka przełóż na talerz, a na patelnię wrzuć pieczarki podlej łyżeczką sosu sojowego i smaż na dużym ogniu aby się przyrumieniły i zachowały swój kształt. Szpinak opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Oliwki i suszone pomidory pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z jogurtem doprawiając solą i pieprzem. Na półmisek wyłóż szpinak na niego resztę składników i polej sosem jogurtowo - czosnkowym. Smacznego!