Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka gyros
Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w grubą kostkę. Przyprawiamy przyprawą gyros, a następnie wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy około 5 minut. Zdejmujemy na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Następnie przekładamy do szklanej, przezroczystej miski.
Układamy kolejne warstwy: kukurydzę, pokrojone w kostkę ogórki, ketchup, cebulę pokrojoną w piórka, pokrojoną w paski sałatę lodową.
Wierzch sałatki smarujemy majonezem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Układamy kolejne warstwy: kukurydzę, pokrojone w kostkę ogórki, ketchup, cebulę pokrojoną w piórka, pokrojoną w paski sałatę lodową.
Wierzch sałatki smarujemy majonezem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.