Sposób przygotowania:
Sałatka z gotowanym kurczakiem i selerem naciowym
Gotujemy udka z kurczaka (na wywarze z nich można później ugotować zupę), oddzielamy mięso od kości i kroimy je w grubszą kostkę.
Łodygi selera naciowego myjemy i kroimy w plasterki. Pora oczyszczamy i kroimy w półplasterki.
Odsączone z syropu brzoskwinie kroimy w kostkę. Czerwoną paprykę również kroimy w kostkę.
Łączymy wszystkie składniki, dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku.
Na koniec dodajemy pokrojone w spore kawałki jajka, mieszamy.
Łodygi selera naciowego myjemy i kroimy w plasterki. Pora oczyszczamy i kroimy w półplasterki.
Odsączone z syropu brzoskwinie kroimy w kostkę. Czerwoną paprykę również kroimy w kostkę.
Łączymy wszystkie składniki, dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku.
Na koniec dodajemy pokrojone w spore kawałki jajka, mieszamy.