Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i tajską bazylią
Na półmisku układamy liście sałaty. Na sałacie rozkładamy pokrojony na kawałeczki filet z kurczaka - może być mięso z udek lub kawałki kurczaka, które zostały z obiadu. Pomidory koktajlowe, ale nie te malusieńkie, tylko takie większego kalibru, kroimy na ćwiartki i układamy na kurczaku. Posypujemy groszkiem konserwowym oraz posiekaną drobno tajską bazylią, kilka listków zostawiamy. Całość skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem, dekorujemy listkami bazylii tajskiej, można dodać małe listki ze środka sałaty. Można podać z gotowanym ryżem lub z pieczywem. Zamiast tajskiej bazylii, można użyć zwykłej, ale to już będzie nie ten smak. Bazylia tajska pachnie anyżkowo, a smakuje jak lukrecja z miętą i anyżkiem. SMACZNEGO :)