Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem z cytrusową nutą
Obieramy cebulę, Mineole, imbir. Kroimy cebulę w kostkę i przesmażamy ją na maśle. Dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę i mandarynki również pokrojone w kostkę. Zalewamy wszystko winem. Dodaemyj posiekany imbir (1 łyżeczkę) oraz przyprawy (tymianek, pieprz i chilli) - dusimy na wolnym ogniu około 5 minut. W tym czasie zalewamy wrzątkiem kuskus wg przepisu na opakowaniu. Zajmujemy się teraz potrawką z kurczaka, oprószamy ją mąką, doprawiamy solą i pieprzem do smaku - odstawiamy z ognia. Listki sałaty rzymskiej kroimy w paseczki od dołu zostawiając górne części , bardziej delikatne do dekoracji. Kroimy drobno kandyzowanyimbir. Do pucharków układamy na przemiennie kaszkę kuskus, kurczaka, pokrojoną sałatę rzymską. Górę posypujemy kandyzowanym imbirem i dekorujemy listkami sałaty.
zewa
jaNina
:)