Sposób przygotowania:
Sałatka z kuskusu perłowego ze smażonymi warzywami
Pomidor sparzamy gorącą wodą i wkładamy do zimnej. Zdejmujemy skórkę i usuwamy pestki, kroimy w kostkę. Cukinie myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek kroimy na drobno.
Na patelnie wlewamy oliwę i rozgrzewamy, wkładamy pokrojoną cukinię i pomidora, smażymy przez kilka minut. Wsypujemy przyprawy mieszamy i odstawiamy do ostudzenia.
Do miski wkładamy kuskus, smażone warzywa i resztę składników, doprawiamy do smaku i mieszamy.
Na patelnie wlewamy oliwę i rozgrzewamy, wkładamy pokrojoną cukinię i pomidora, smażymy przez kilka minut. Wsypujemy przyprawy mieszamy i odstawiamy do ostudzenia.
Do miski wkładamy kuskus, smażone warzywa i resztę składników, doprawiamy do smaku i mieszamy.