Sposób przygotowania:
Sałatka z tortellini, fasolką i tuńczykiem
Tortellini gotujemy w osolonej wodzie, następnie odcedzamy i wrzucamy do dużej miski.
Dodajemy pomidory pokrojone w średniej wielkości kostkę.
Listki bazylii siekamy i dodajemy do pozostałych składników.
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, a gdy przestygnie, kroimy ją na kawałki i również wrzucamy do miski. Dodajemy tuńczyka odsączonego z zalewy.
Przygotowujemy sos: mieszamy oliwę z sosem sałatkowym. Dodajemy do sałatki i doprawiamy ją pieprzem.
Dodajemy pomidory pokrojone w średniej wielkości kostkę.
Listki bazylii siekamy i dodajemy do pozostałych składników.
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, a gdy przestygnie, kroimy ją na kawałki i również wrzucamy do miski. Dodajemy tuńczyka odsączonego z zalewy.
Przygotowujemy sos: mieszamy oliwę z sosem sałatkowym. Dodajemy do sałatki i doprawiamy ją pieprzem.