Sposób przygotowania:
Sałatka z warzyw, ryżu i kaszy
1. Ziarna gotujemy według przepisu na opakowaniu, wysypujemy z woreczków do większej miski i dokładnie studzimy.
2. Pomidory i ogórki myjemy i osuszamy. Ogórki obieramy i kroimy w grubsze plasterki, pomidory kroimy w w większą kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
3. Wszystkie składniki sałatki mieszamy dokładnie ze sobą. Sałatkę odstawiamy żeby składniki się przegryzły. Można schłodzić w lodówce.
4. Gotową podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Użyłam gotowego mixu Lunch, w którego w skład wchodzą: ryż parboiled, kasza bulgur, kasza owsiana, ryż czerwony.
2. Pomidory i ogórki myjemy i osuszamy. Ogórki obieramy i kroimy w grubsze plasterki, pomidory kroimy w w większą kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
3. Wszystkie składniki sałatki mieszamy dokładnie ze sobą. Sałatkę odstawiamy żeby składniki się przegryzły. Można schłodzić w lodówce.
4. Gotową podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Użyłam gotowego mixu Lunch, w którego w skład wchodzą: ryż parboiled, kasza bulgur, kasza owsiana, ryż czerwony.