Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Sałatka z warzyw, ryżu i kaszy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealna sałatka na drugie śniadanie. Bardzo sycąca, prosta i szybka w wykonaniu. Może być podana również na obiad.

Sałatka z warzyw, ryżu i kaszy

Składniki:

Sałatka z warzyw, ryżu i kaszy

Składniki:

  • 2 woreczki ( łącznie 20 dag ) mixu Lunch ( ryż parboiled, kasza bulgur, kasza owsiana, ryż czerwony )
  • 2 duże pomidory
  • 2 duże ogórki gruntowe
  • pół puszki kukurydzy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka przyprawy do dipów i sałatek

Sposób przygotowania:

Sałatka z warzyw, ryżu i kaszy
1. Ziarna gotujemy według przepisu na opakowaniu, wysypujemy z woreczków do większej miski i dokładnie studzimy.

2. Pomidory i ogórki myjemy i osuszamy. Ogórki obieramy i kroimy w grubsze plasterki, pomidory kroimy w w większą kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy.

3. Wszystkie składniki sałatki mieszamy dokładnie ze sobą. Sałatkę odstawiamy żeby składniki się przegryzły. Można schłodzić w lodówce.

4. Gotową podajemy. Smacznego życzę.



Moje rady:

Porcja dla 4 osób.

Użyłam gotowego mixu Lunch, w którego w skład wchodzą: ryż parboiled, kasza bulgur, kasza owsiana, ryż czerwony.