Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka z leszcza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rybę oczyścić, umyć. Z wody, oleju, octu i cukru przygotować marynatę, włożyć

Sałatka z leszcza

Składniki:

Sałatka z leszcza

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z leszcza
Rybę oczyścić, umyć. Z wody, oleju, octu i cukru przygotować marynatę, włożyć filety i odstawić w chłodne miejsce. Po 2 dniach wyjąc, opłukać i osuszyć filety, pokroić w paseczki, dodać drobno pokrojoną cebulę, ogórki, jabłka i paprykę. Wymieszać, skropić sokiem z cytryny doprawić do smaku solą i pieprzem Odstawić do lodówki na 2 godziny. Podawać z pieczywem posmarowanym masłem.