Sposób przygotowania:
Serniczki pieczone w kokilkach z wafelkami
1. Wszystkie składniki na masę serową: er biały, jajka, cukier, cukier waniliowy, masło lub margarynę i budyń należy przełożyć do miski, następnie blenderem ręcznym miksować na gładką masę.
2. Kokilki należy posmarować cieniutko masłem lub margaryną i obsypać je bułką tartą.
3. Wafelki ( każdy osobno ) należy drobno pokruszyć.
4. Na dno wcześniej przygotowanych kokilek w równych porcjach wsypać pokruszony wafelek o smaku czekoladowym.
5. Następnie nałożyć po równo do każdej kokilki masę serową.
6. Na koniec na masę serową wsypać pokruszony mleczny wafelek.
7. Serniczki należy piec w temperaturze 160 stopni przez około 40 minut. Upieczone będą lekko zrumienione i będą lekko odchodziły od ścianek kokilek.
8. Tak upieczone należy wystudzić i podać. Smacznego.
Rady: Z przepisu wychodzi 4 porcje takie jak na zdjęciu. Każdy wafelek ważył 50 g.
2. Kokilki należy posmarować cieniutko masłem lub margaryną i obsypać je bułką tartą.
3. Wafelki ( każdy osobno ) należy drobno pokruszyć.
4. Na dno wcześniej przygotowanych kokilek w równych porcjach wsypać pokruszony wafelek o smaku czekoladowym.
5. Następnie nałożyć po równo do każdej kokilki masę serową.
6. Na koniec na masę serową wsypać pokruszony mleczny wafelek.
7. Serniczki należy piec w temperaturze 160 stopni przez około 40 minut. Upieczone będą lekko zrumienione i będą lekko odchodziły od ścianek kokilek.
8. Tak upieczone należy wystudzić i podać. Smacznego.
Rady: Z przepisu wychodzi 4 porcje takie jak na zdjęciu. Każdy wafelek ważył 50 g.