Sposób przygotowania:
Sałatka z makaronu i oscypka
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Oscypek kroimy na paski, pieczarki oczyszczamy, kroimy i smażymy wraz z posiekaną cebulką na patelni z odrobiną oliwy. Gdy cebula i pieczarki będą już miękkie, dodajemy oscypek i pozwalamy mu trochę zmięknąć. Następnie łączymy składniki z patelni z makaronem, dodajemy odsączoną kukurydzę. Wszystko mieszamy a następnie sporządzamy sos: łączymy jogurt z majonezem, dosypujemy szczyptę pieprzu, i tym sosem polewamy sałatkę. Mieszamy i gotowe.
Jcha24
ewelina.mn
Ja podaję na zimno, jako że nie wyobrażam sobie ciepłej sałatki z majonezem/jogurtem, ale myślę że można pokombinować i np. zrezygnować z sosu i zmieszać składniki, gdy makaron będzie jeszcze ciepły. Wyjdzie wtedy coś na ciepło, myślę że będzie smaczne, ale czy to jeszcze będzie sałatka? :) pozdrawiam!