Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Sałatka z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Idealna na kolację lub śniadanie

Sałatka z makreli

Składniki:

Sałatka z makreli

 

  • 1 duża wędzona makrela
  • 3-4 jajka ugotowane na twardo
  • 2-3 ogórki kiszone lub konserwowe
  • cebula lub por
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz
  • majonez

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z makreli
Makrelę obrać z ości i skóry, rozgnieść widelcem. Ugotowane jajka pokroić w drobną kostkę. To samo zrobić z ogórkami i cebulką. Dodać sól (makrela jest słona więc nie można przesolić), pieprz do smaku. Natkę drobno posiekać. Na końcu dodajemy w odpowiedniej dla siebie proporcji majonez. Wszystkie składniki ze sobą dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę możemy jeść z pieczywem lub samą.

Tagi:

jajko jajka