cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Sałatka z marynowanych grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

salatka z marynowanych grzybów z jabłkiem

Sałatka z marynowanych grzybów

Składniki:

Sałatka z marynowanych grzybów

 

  • 200 g marynowanych grzybów,
  • 1 cebula,
  • 1 jabłko,
  • olej roślinny,
  • koperek,
  • sól i pieprz do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z marynowanych grzybów

Grzyby
pokroić w paseczki. Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać
2-3 łyżki oleju roślinnego, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem
udekorować sałatkę całym grzybkami i cząstkami jabłek. Posypać posiekanym
koperkiem.