WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 976]

Sałatka z marynowanymi grzybkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ostra i wyrazista w smaku sałatka z marynowanymi grzybkami leśnymi, kurczakiem smażonym i warzywami.

Sałatka z marynowanymi grzybkami

Składniki:

Sałatka z marynowanymi grzybkami

 

  • 2 kotlety z piersi kurczaka w panierce wielkości ok. 15cmx7cm
  • kilka grzybów marynowanych (po pokrojeniu w kostkę wyszło mi ok. 3/4szkl)
  • trochę ponad połowę puszki groszku konserwowego
  • 1 mała czerwona cebula
  • kilka liści kapusty pekińskiej
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z marynowanymi grzybkami

ETAP 1:

Zimne kotlety pokroić w kostkę i wrzuciłam do miski. Liście kapusty pekińskiej pozbawić białych łodyg a resztę drobno poszatkować i dołożyć do kurczaka. Grzybki odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kostkę.

Groszek konserwowy odcedzić. Cebulę obrać i posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem i wymieszać z 2 łyżkami majonezu. Sałatkę wstawiłam do lodówki na ok. 30 minut żeby się trochę schłodziła. I gotowe.

Sałatka jest najlepsza jest od razu po przygotowaniu, potem robi się bardziej kwaśna od grzybków.