Sposób przygotowania:
Sałatka nr 9 - szpinakowa - dieta 1200 kalorii
1. Liście szpinaku opłukać i osuszyć. Ułożyć na dnie miseczki.
2. Jajko ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić na ósemki.
3. Brokuła zblanszować i przelać zimną wodą.
4. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić w kosteczkę.
5. Listki bazylii opłukać.
6. Wszystkie składniki umieścić w miseczce lub wymieszać. Doprawić solą i pieprzem i posypać ziarnami słonecznika.
2. Jajko ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić na ósemki.
3. Brokuła zblanszować i przelać zimną wodą.
4. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić w kosteczkę.
5. Listki bazylii opłukać.
6. Wszystkie składniki umieścić w miseczce lub wymieszać. Doprawić solą i pieprzem i posypać ziarnami słonecznika.