reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Sałatka z matiasów, rydzów z ziemniakami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Rydze można zastąpić innymi grzybami marynowanymi. Można ją podać i na postny obiad. Musztardę dodałam kremską, ale najlepiej dodać swoją ulubioną

Sałatka z matiasów, rydzów z ziemniakami

Składniki:

Sałatka z matiasów, rydzów z ziemniakami

 

 

  • 5 płatów matiasa

 

  • 1 czerwona cebula

 

  • pęczek szczypiorku

 

  • 2 łyżki musztardy

 

  • 4 łyżki majonezu

 

  • sól i pieprz do smaku

 

  • 10 dużych kapeluszy rydzów marynowanych

Sposób przygotowania:

Sałatka z matiasów, rydzów z ziemniakami
Ziemniaki gotujemy w mundurkach- studzimy Matiasy moczymy w mleku minimum 3 godziny- osuszamy i kroimy w kostkę Cebulę kroimy w drobniutką kostkę i przelewamy na sitku wrzątkiem. Grzyby kroimy w/g uznania w kosteczkę lub paseczki. Szczypiorek drobno siekamyMajonez mieszamy z musztardą, dodajemy wszystkie składniki i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 2-3 godziny do połączenia smaków:)

Tagi:

ziemniaki