Sposób przygotowania:
Sałatka z młodej kapusty
1. Kapustę bardzo cieniutko kroimy,następnie lekko solimy i odstawiamy na kilka minut ,żeby kapusta trochę zmiękła.Po tym czasie odciskamy z nadmiaru soku.
2.Ogórek obieramy i kroimy w plasterki.Natomiast jajka i pomidory kroimy w półplasterki.
3.Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i jogurtem ,przyprawiamy do smaku solą ,pieprzem i musztardą.
4.Przygotowaną sałatkę odstawiamy na chwilę,żeby składniki przegryzły się.
2.Ogórek obieramy i kroimy w plasterki.Natomiast jajka i pomidory kroimy w półplasterki.
3.Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i jogurtem ,przyprawiamy do smaku solą ,pieprzem i musztardą.
4.Przygotowaną sałatkę odstawiamy na chwilę,żeby składniki przegryzły się.