Sposób przygotowania:
Sałatka z młodej kapusty
1. Kapustę płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie drobno kroimy, przekładamy do miski i oprószamy solą i odstawiamy na około 20 minut, żeby kapusta trochę zmiękła. Po tym czasie kapustę dokładnie odciskamy.
2. Pomidora i ogórki myjemy i osuszamy, ogórki obieramy. Następnie ogórki kroimy w półplasterki, a pomidora na małe kawałki. Kukurydzę osączamy z zalewy.
3. Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie wszystkie składniki sałatki mieszamy z sosem.
4. Przygotowaną sałatkę odstawiamy na chwilę, żeby składniki przegryzły się. Podajemy.
2. Pomidora i ogórki myjemy i osuszamy, ogórki obieramy. Następnie ogórki kroimy w półplasterki, a pomidora na małe kawałki. Kukurydzę osączamy z zalewy.
3. Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie wszystkie składniki sałatki mieszamy z sosem.
4. Przygotowaną sałatkę odstawiamy na chwilę, żeby składniki przegryzły się. Podajemy.