Sposób przygotowania:
Sałatka z młodych buraczków z fetą i jogurtem
Buraczki dobrze wyszoruj i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem octu jabłkowego na małym ogniu. U mnie trwało to około 30 minut. Po ugotowaniu pozostaw w wodzie do ostygnięcia, po czym je obierz.
Obrane buraki pokrój w plastry i poukładaj na talerzu. W środek połóż pokrojonego pomidora malinowego, pokrusz fetę i dodaj kilka oliwek i pokrojonego konserwowego ogórka.
Na buraczkach i pomidorze poukładaj cienko pokrojoną w piórka młodą cebulę a na nią pozostałe kawałki buraka. Delikatnie wszystko posól.
Do jogurtu naturalnego zetrzyj duży ząbek czosnku, dodaj pół łyżeczki mielonego pieprzu, łyżkę octu jabłkowego i szczyptę soli.
Wymieszaj i polej po sałatce. Przystrój na przykład świeżym tymiankiem i bazylia cynamonową. Smacznego.
Obrane buraki pokrój w plastry i poukładaj na talerzu. W środek połóż pokrojonego pomidora malinowego, pokrusz fetę i dodaj kilka oliwek i pokrojonego konserwowego ogórka.
Na buraczkach i pomidorze poukładaj cienko pokrojoną w piórka młodą cebulę a na nią pozostałe kawałki buraka. Delikatnie wszystko posól.
Do jogurtu naturalnego zetrzyj duży ząbek czosnku, dodaj pół łyżeczki mielonego pieprzu, łyżkę octu jabłkowego i szczyptę soli.
Wymieszaj i polej po sałatce. Przystrój na przykład świeżym tymiankiem i bazylia cynamonową. Smacznego.
Magdalena88
Marika-
Pasje Jolki
Polecam :))
Pasje Jolki
Komponują się idealnie,polecam:))