Sposób przygotowania:
Sałatka z mozarellą i rzodkiewką
Sałatę płuczemy, osuszamy i układamy na talerzu, a na niej plastry mozarelli. Na każdy plaster kładziemy po 2-3 plasterki rzodkiewki, a pod spód po listku szczawiu. Rzodkiewkę rozkładamy też na sałacie. Oprószamy całość słodką papryką mieloną.
Przygotowujemy dressing:
Do miseczki wlewamy olej rzepakowy i wodę, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i zioła prowansalskie. Do smaku przyprawiamy solą ziołową i pieprzem. Dressiniem polewamy sałatkę tuż przed podaniem.
Można udekorować świeżymi ziołami (u mnie bazylia).
Przygotowujemy dressing:
Do miseczki wlewamy olej rzepakowy i wodę, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i zioła prowansalskie. Do smaku przyprawiamy solą ziołową i pieprzem. Dressiniem polewamy sałatkę tuż przed podaniem.
Można udekorować świeżymi ziołami (u mnie bazylia).
Magdalena88
niezły kąsek
MałaMi89