Sposób przygotowania:
Letnia sałatka z mozarellą
Wszystkie warzywa jakie użyłam do przygotowania tej sałatki pochodzą z mojego własnego ogródka, stąd też jedzonko to było bardzo zdrowe i ekologiczne. Pomidory szklarniowe są odmiany karłowej, dlatego też jeśli dajemy kupne pomidory radzę dać 2-3.
Liście sałaty dokładnie myjemy i rwiemy w palcach na mniejsze kawałki. Rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki, natomiast z pomidorów ściagamy skórkę i kroimy je w niedużą kostkę, natomiast obraną cebulę w bardzo małą. Ser mozarella kroimy w zgrabną kostkę i dodajemy do pozostały warzyw. Na sam koniec wlewamy słodką śmietankę, dodajemy sól i pieprz do smaku, po czym całość dokładnie mieszamy,
Liście sałaty dokładnie myjemy i rwiemy w palcach na mniejsze kawałki. Rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki, natomiast z pomidorów ściagamy skórkę i kroimy je w niedużą kostkę, natomiast obraną cebulę w bardzo małą. Ser mozarella kroimy w zgrabną kostkę i dodajemy do pozostały warzyw. Na sam koniec wlewamy słodką śmietankę, dodajemy sól i pieprz do smaku, po czym całość dokładnie mieszamy,