Sposób przygotowania:
Sałatka z ogórkiem i fetą
Sałatę zieloną umyć dokładnie i osuszyć, porwać lub pokroić na małe kawałki i ułożyć na talerzu lub półmisku. Dodać ogórki małosolne pokrojone w półplasterki lub plasterki.
Rzodkiewkę umyć i nie obieraną pokroić w cieniutkie plasterki. Szczypiorek umyć i pokroić drobno dodać do całości. Ser feta wyjąć z opakowania i pokroić w kostkę. Wymieszać wszystko, przyprawić pieprzem i ziołami skropić sokiem z cytryny i polać oliwą z oliwek.
Rzodkiewkę umyć i nie obieraną pokroić w cieniutkie plasterki. Szczypiorek umyć i pokroić drobno dodać do całości. Ser feta wyjąć z opakowania i pokroić w kostkę. Wymieszać wszystko, przyprawić pieprzem i ziołami skropić sokiem z cytryny i polać oliwą z oliwek.