Sposób przygotowania:
Sałatka z ogórków na zimę
Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski. Ogórki myjemy, nie obierając kroimy w plastry, obraną cebulę kroimy w paski, marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki drobno siekamy.
Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski, wsypujemy sól i dokładnie wszystko mieszamy. Pozostawiamy na noc pod przykryciem.
Składniki zalewy umieszczamy w garnku, zagotowujemy, gorącą zalewą zalewamy sałatkę i mieszamy. Nakładamy do umytych słoików. Pasteryzujemy przez 15-20 minut.
Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski, wsypujemy sól i dokładnie wszystko mieszamy. Pozostawiamy na noc pod przykryciem.
Składniki zalewy umieszczamy w garnku, zagotowujemy, gorącą zalewą zalewamy sałatkę i mieszamy. Nakładamy do umytych słoików. Pasteryzujemy przez 15-20 minut.