Sposób przygotowania:
Sałatka z owoców morza
Mieszamy w szklance 3 łyżki oleju słonecznikowego z octem winnym oraz kminkiem i oregano. Dodajemy szczyptę soli oraz ćwierć łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu. Odstawiamy na około godzinę do lodówki by się dobrze schłodził. Mrożone owoce morza przelewamy wrzątkiem a rozmrożone paluszki rybne kroimy w plasterki grubości około centymetra. Paprykę dokładnie myjemy i kroimy w cieniutkie paseczki. umytego pomidora kroimy w ćwiartki a ogórka w plastry. Liście sałaty dokładnie myjemy a gdy je osuszymy układamy na półmisku. Na sałacie układamy owoce morza. Na wierzchu rozkładamy paski papryki, plastry ogórka oraz kawałki krabowe i cząstki pomidora. Wszystko na końcu polewamy schłodzonym sosem i dekorujemy natką pietruszki.