Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka z owoców morza

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mieszankę owoców morza i

Sałatka z owoców morza

Składniki:

Sałatka z owoców morza

 

  • 60 dag mrożonej mieszanki owoców morza (krewetki, mule, kalmary, paluszki krabowe itp.)
  • 90 ml oliwy z oliwek
  • sok wyciśnięty z 2 cytryn
  • ząbek czosnku
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z owoców morza
Na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mieszankę owoców morza i dusić kilka minut. Obrać czosnek, przeciąć wzdłuż na pół, zalać sokiem z cytryny i odstawić. Po około 1 godzinie wyjąć czosnek, a sok zmieszać z oliwą oraz natką, doprawić solą, pieprzem i polać powstałym sosem ostygłe owoce morza.