iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Sałatka z papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Sałatka jest dobrym dodatkiem do obiadu lub wędliny ja jednak lubię ją dodać do potraw w których dobrze smakuje papryka i pomidory dlatego dodaję ją w sezonie zimowym do fasolki po bretońsku.

Sałatka z papryki

Składniki:

Sałatka z papryki

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z papryki

ETAP 1:

Sałatka z papryki
Paprykę po oczyszczeniu pokroić w paseczki.

Paprykę pokroić w paseczki,

ETAP 2:

Sałatka z papryki
Jabłka zetrzeć na grubych oczkach tarki.

cebulę w piórka, a jabłka obrać i zetrzeć na tarce.

ETAP 3:

Sałatka z papryki
Pomidory koniecznie obrać ze skórki i pokroić.

Pomidory zalać wrzątkiem i obrać ze skórki, następnie pokroić w plasterki.

ETAP 4:

Sałatka z papryki
Sałatkę przełożyć do słoików i dobrze zakręcić.

Do większego garnka wlać olej i podgrzać na oleju przesmażyć cebulę z papryką, dodać jabłka i pomidory dosypać 1 łyżkę soli, 1 łyżkę cukru i 1 łyżeczkę pieprzu czarnego, dokładnie wymieszać i dusić razem kilka minut do momentu zmięknięcia papryki.

Przygotowaną sałatkę przełożyć do mniejszych słoików i po dokładnym zakręceniu pasteryzować 15 minut od momentu zagotowania się wody.


Tagi:

papryka