Sposób przygotowania:
Sałatka z pastowanymi wafelkami
Szynkę pokroiłam na mniejsze kawałki, wrzuciłam do rozdrabniacza i zmiksowałam na pastę dodając jogurt i kawałek papryczki chili. Doprawiłam do smaku odrobiną soli i przyprawą "suszone pomidory z bazylią i czosnkiem" i ponownie zmiksowałam. Wafle przekroiłam na krzyż, na ćwiartki. Posmarowałam obficie pastą. Sałatę (opłukaną i osuszoną) porwałam na mniejsze kawałki, dodałam pokrojoną w plasterki łodygę selera, ćwiartki pomidorków i osączoną kukurydzę. Oliwę zmieszałam z octem, doprawiłam ziołami prowansalskimi oraz odrobiną soli i cukru, polałam sałatę i wymieszałam delikatnie. Wyłożyłam na talerz dokładając pastowane wafle. Wierzch posypałam listkami koperku i liskami selera.
dorota20w
eluchap
Babciagramolka
jaNina
martunia19
przepis na 5:)