Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczarkami i rzeżuchą..
Pieczarki obrać, umyć i osuszyć, a następnie pokroić w plasterki. Pokrojone pieczarki podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju i lekko posolić. Liście szpinaku bardzo dokładnie umyć. Rzeżuchę również dobrze umyć. Żółtą paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasionek i pokroić w niedużą kostkę. Rodzynki zalać gorącą wodą i odstawić na chwilę, aby zmiękły, a później odcedzić. Cebulę obrać, umyć, aby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a w następnej kolejności pokroić w niewielką kostkę. Z cytryny wycisnąć sok. Sok świeżo wyciśnięty z cytryny wymieszać z oliwą z oliwek i doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Sos bardzo dobrze wymieszać. Wszystkie składniki wymieszać bardzo dokładnie razem, a następnie zalać wcześniej przygotowanym sosem i dobrze całość wymieszać. Smacznego!