Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Sałatka z pęczakiem, pieczonym indykiem i kaparami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 7

To prosta w wykonaniu i bardzo pożywna sałatka, która świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie do pracy.

Sałatka z pęczakiem, pieczonym indykiem i kaparami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka z pęczakiem, pieczonym indykiem i kaparami

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z pęczakiem, pieczonym indykiem i kaparami
Woreczek z kaszą płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie gotujemy przez 15 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzamy i zostawiamy do przestygnięcia, później przekładamy do dużego naczynia.

Czerwoną fasolę dokładnie odsączmy z zalewy, cebulę kroimy w kostkę. Mięso (ja wykorzystałam to, które zostało po świętach Wielkanocnych) kroimy w dość grubą kostkę.

Oliwki kroimy na połówki lub w plasterki. Dodajemy kapary.

Mieszamy wszystkie składniki. Przyprawiamy do smaku pieprzem. Przygotowujemy sos - zawartość torebki z sosem sałatkowym mieszamy z oliwą. Wlewamy do sałatki i znów mieszamy.

Smacznego.
Sałatka z pęczakiem, pieczonym indykiem i kaparami
Do kaszy dodać fasolę oraz pokrojoną cebulę
Sałatka z pęczakiem, pieczonym indykiem i kaparami
Mięso z indyka pokroić w dość grubą kostkę
Sałatka z pęczakiem, pieczonym indykiem i kaparami
Dodać kapary oraz pokrojone czarne oliwki

Tagi:

sałatka kasza