Sposób przygotowania:
Sałatka z pęczakiem, pieczonym indykiem i kaparami
Woreczek z kaszą płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie gotujemy przez 15 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzamy i zostawiamy do przestygnięcia, później przekładamy do dużego naczynia.
Czerwoną fasolę dokładnie odsączmy z zalewy, cebulę kroimy w kostkę. Mięso (ja wykorzystałam to, które zostało po świętach Wielkanocnych) kroimy w dość grubą kostkę.
Oliwki kroimy na połówki lub w plasterki. Dodajemy kapary.
Mieszamy wszystkie składniki. Przyprawiamy do smaku pieprzem. Przygotowujemy sos - zawartość torebki z sosem sałatkowym mieszamy z oliwą. Wlewamy do sałatki i znów mieszamy.
Smacznego.
Czerwoną fasolę dokładnie odsączmy z zalewy, cebulę kroimy w kostkę. Mięso (ja wykorzystałam to, które zostało po świętach Wielkanocnych) kroimy w dość grubą kostkę.
Oliwki kroimy na połówki lub w plasterki. Dodajemy kapary.
Mieszamy wszystkie składniki. Przyprawiamy do smaku pieprzem. Przygotowujemy sos - zawartość torebki z sosem sałatkowym mieszamy z oliwą. Wlewamy do sałatki i znów mieszamy.
Smacznego.