Sposób przygotowania:
Pekinka z pieczonym indykiem i sosem chrzanowymETAP 1:
Wszystkie warzywa dokładnie opłukać i osuszyć.
Przygotować sobie dużą miskę, ponieważ objętościowo sałatka dużo miejsca potrzebuje. Kapustę pekińską poszatkować w piórka ale niezbyt drobne i przełożyć do miski. Delikatnie oprószyć solą. Pieczonego indyka ( ja użyłam pieczeni, którą przygotowałam sobie z piersi indyczej macerowaną w jogurtowej marynacie) pokroić w dosyć dużą kostkę. Przełożyć na kapustę.
ETAP 2:
Pomidorki przekroić na połówki i dodać do miski. Paprykę pokroić w kostkę dużą, kukurydzę dokładnie osączyć z zalewy i wrzucić do sałatki. Natkę posiekać i przełożyć do miski. Doprawić sola i pieprzem i delikatnie wymieszać wszystkie składniki sałatki.
Sos:
Do miseczki przelać jogurt. Dodać chrzan oraz przyprawy i dokładnie wymieszać. Przelać sos do sałatki i ponownie po raz ostatni wymieszać sałatkę. Przełożyć do lodówki na co najmniej 30 minut, aby składniki się połączyły.
Smacznego!