Sposób przygotowania:
Ateńska sałatka
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plastry i posolić. Ogórki obrać pokroić w plastry. Cebulę po obraniu pokroić w prążki, zanurzyć je na kilka minut w zimnej wodzie - odsączyć. Ser pokroić w kostkę, rodzynki sparzyć a liście sałaty dokładnie opłukać i osuszyć.
Na dwóch dużych talerzach rozłożyć liście sałaty, w środku rozłożyć po połowie pokrojony ser, dookoła ułożyć przygotowane pomidory oraz ogórki.
Polać sosem winegret przygotowanym według opisu na opakowaniu i wymieszanym z oregano, posypać odsączonymi rodzynkami i udekorować oliwkami.
Na dwóch dużych talerzach rozłożyć liście sałaty, w środku rozłożyć po połowie pokrojony ser, dookoła ułożyć przygotowane pomidory oraz ogórki.
Polać sosem winegret przygotowanym według opisu na opakowaniu i wymieszanym z oregano, posypać odsączonymi rodzynkami i udekorować oliwkami.