Sposób przygotowania:
Sałatka z piersią indyka i dressingiem
Sałaty mieszamy w misce z roszponką, posypujemy kiełkami (zostawiamy odrobinę do oprószenia po wierzchu). Fileta oczyszczamy i kroimy w mniejsze kawałki. Obsmażamy na niewielkiej ilości oleju rzepakowego wraz z przyprawami, studzimy. Rozkładamy na sałatce.
Dressing:
Olej wlewamy do miseczki, dodajemy miód, musztardę, sok z połowy cytryny i przyprawiamy. Całość dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą i polewamy sałatkę tuż przed podaniem.
Jeśli wykonanie zaczniemy od obsmażenia mięsa to wystygnie zanim przygotujemy resztę składników i dressing.
Dressing:
Olej wlewamy do miseczki, dodajemy miód, musztardę, sok z połowy cytryny i przyprawiamy. Całość dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą i polewamy sałatkę tuż przed podaniem.
Jeśli wykonanie zaczniemy od obsmażenia mięsa to wystygnie zanim przygotujemy resztę składników i dressing.