Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Sałatka z indykiem 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna, szybka sałatka z mięsem, warzywami, serem i jogurtowym sosem

Sałatka z indykiem 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z indykiem 2

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z indykiem 2
Pierś z indyka kroimy na dwa kawałki równej wielkości. Delikatnie rozbijamy za pomocą tłuczka do mięsa i zawijamy w pergamin. Smażymy na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu, po ok. 5-7 minut z każdej strony (zależy od grubości kawałków mięsa). Usmażone mięso zostawiamy na 5 minut, a następnie kroimy w plasterki. Sałatę, paprykę i pomidora dokładnie myjemy i osuszamy. Sałatę rwiemy na kawałki, a resztę warzyw kroimy w kostkę (z papryki usuwamy wcześniej gniazdo nasienne). Ser kroimy na cieniutkie plasterki Gęsty jogurt naturalny mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i umytym, osuszonym i posiekanym koperkiem. Teraz możemy wszystkie składniki sałatki wrzucić do miski i wymieszać z sosem, lub składniki układać na talerzach i polać sosem- tak sałatka będzie ciekawiej wyglądać.
Sałatka z indykiem 2
Zaczynamy od przygotowania mięsa z indyka
Sałatka z indykiem 2
Smażymy mięso z indyka na patelni na średnim ogniu
Sałatka z indykiem 2
Robimy sos z jogurtu czosnku i posiekanego koperku
Sałatka z indykiem 2
Sałatkę możemy też wymieszać w dużej misce