Sposób przygotowania:
Sałatka z indykiem 2
Pierś z indyka kroimy na dwa kawałki równej wielkości. Delikatnie rozbijamy za pomocą tłuczka do mięsa i zawijamy w pergamin. Smażymy na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu, po ok. 5-7 minut z każdej strony (zależy od grubości kawałków mięsa). Usmażone mięso zostawiamy na 5 minut, a następnie kroimy w plasterki. Sałatę, paprykę i pomidora dokładnie myjemy i osuszamy. Sałatę rwiemy na kawałki, a resztę warzyw kroimy w kostkę (z papryki usuwamy wcześniej gniazdo nasienne). Ser kroimy na cieniutkie plasterki Gęsty jogurt naturalny mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i umytym, osuszonym i posiekanym koperkiem. Teraz możemy wszystkie składniki sałatki wrzucić do miski i wymieszać z sosem, lub składniki układać na talerzach i polać sosem- tak sałatka będzie ciekawiej wyglądać.