Sposób przygotowania:
Kotlety mielone
Łopatka lub szynkę kroimy na małe kosteczki. Obieramy cebulę, 2 ząbki czosnku i również je kroimy. W maszynce do mięsa mielimy mięso, następnie cebule i nasz czosnek. Wszystkie składniki mieszamy dodając jajko, zioła prowansalskie oraz pieprz i vegete do smaku.
Wszystko ze sobą mieszamy a na koniec do szklanki wlewamy 1/3 wody i 2 duże łyżki bułki tartej, mieszamy. Gdy bułka wsiąknie nam wodę dodajemy do naszego mięsa. Całość formujemy na kulki które potem trochę widelcem płaszczymy.
Całość smażymy na oleju.
Wszystko ze sobą mieszamy a na koniec do szklanki wlewamy 1/3 wody i 2 duże łyżki bułki tartej, mieszamy. Gdy bułka wsiąknie nam wodę dodajemy do naszego mięsa. Całość formujemy na kulki które potem trochę widelcem płaszczymy.
Całość smażymy na oleju.