zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2328]

Duszony schab jałowcowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 19

Pyszny domowy schab z wyraźną nutą jałowca to super propozycja zamiast wędliny ze sklepu. Tym razem zamiast pieczonego lub gotowanego schab duszony.

Duszony schab jałowcowy

Składniki:

Duszony schab jałowcowy

 

Sposób przygotowania:

Duszony schab jałowcowy
Schab umyć i osuszyć. Natrzeć solą wymieszaną z papryką. W rondlu lub innym naczyniu rozgrzać olej i podsmażyć na nim z każdej strony schab.

Dodać obraną i przekrojoną na pół cebulę, podsmażyć i podlać rosołem. Dodać pozostałe przyprawy i dusić schab pod przykryciem na małym ogniu przez godzinę.

Potem wyjąc schab z naczynia i wystudzić na kratce, schłodzić i kroić w plastry jako wędlinę do pieczywa.

Tagi:

schab